GSM-UMTS schadelijk

Januari 2006

Robert C. Kane, 30 jaar werkzaam bij Motorola, beschrijft in zijn boek *Cellular Telephone 12 Russian Roulette*, dat iedere keer dat je een mobieltje tegen het hoofd houdt, je kansmaakt op het ontstaan van een tumor. En iedere volgende keer doet die tumor alleen maar groeien.

Hoogfrequente straling ziet het lichaam als *licht* en maakt daardoor minder melatonine aan, waardoor een aantal processen in het lichaam verstoord kunnen worden. Vrouwen met borstkanker schijnen een te lage melatoninespiegel te hebben, en een Amerikaanse arts vond bij een aantal zelfmoorden melatoninespiegels van 0 (=nul).

Het zelfregulerende systeem in het lichaam wordt door elektrosmog ontregeld! Het hele verhaal over de grenswaarden staat op http://www.milieuziektes.nl/Pagina5.html Dat beschermt ons tegen zonnebrand, maar meer ook niet.

Voor meerdere zaken bestaat er ook de Standard Baubiologische Messtechnik 2003. Dat zijn richtwaarden om niet ziek te worden. Maar wanneer word je nu ziek?

De ervaring leert dat mensen, wanneer langdurig blootgesteld aan meer dan 200 nT (nanoTesla) van magnetische wisselvelden en voldoen aan de criteria, last gaan krijgen.

De ervaring leert dat mensen, wanneer langdurig blootgesteld aan meer dan 200 μW/m² van gepulste elektromagnetische velden en voldoen aan de criteria, last gaan krijgen.

Men kan dan elektrosensibel worden. En als men dan eenmaal elektrosensibel geworden is, kan men al gaan reageren bij een blootstelling van 1 μW/m².

Heel gevoelige elektrosensibelen ook al vanaf 0,1 μW/m². Dat is iets wat de meeste wetenschappers niet kunnen begrijpen. En wat mijlenver af ligt van de officiële grenswaarden.

Een eerste vereiste is dan een vrijwel stralingsvrije slaapkamer, en een stralingsarme woonkamer. Wanneer praktisch stralingsvrij geslapen kan worden, zakt de gevoeligheid voor elektrosmog en kan men er overdag ook beter tegen. Denk ook om de tijdsfactor. Er zijn ook mensen die in een stralingsarme slaapkamer toch slecht kunnen slapen (tussen 3 en 6 uur klaarwakker liggen). Men vergeet daarbij, dat men overdag door elektrosmog wordt *opgeladen* en wat pas uren later in bed naar buiten komt.

Men kan op deze blootstelling direct reageren, maar ook pas uren of zelfs een dag later. Veel mensen die in de stad gaan winkelen, kunnen vervolgens de komende nacht slecht slapen.

Mensen die nog niet voldoen aan de criteria zullen dus nergens last van hebben. Maar hoe lang dat nog duurt? Iedereen vergiftigt zichzelf met alles wat hij/zij eet, drinkt en inademt.

Langzaam loopt bij iedereen de emmer vol.

En met elektrosmog gaat dat een stuk sneller.

Tot hij ploft.

Straling, hier de feiten: pdf/folderwetenschap.pdf