Proefproces tegen straling

Proefproces tegen GSM- en UMTS-antennes en andere zenders.
vrijdag, 31 maart 2006 – Dossier Algemeen.

Iedereen kan zich nu aanmelden voor een proefproces tegen GSM- en UMTS-antennes en andere zenders.

Over al in Nederland worden GSM- en UMTS-antennes geplaatst, zenders voor digitenne (DVB-T) en hulpdiensten (C2000), DECT-telefoons en draadloze netwerken, WIFI hotspots , repeaters. De bevolking wordt hierdoor in toenemende mate onvrijwillig permanent blootgesteld aan de milieufactor elektromagnetische straling, met een dichtheid en een structuur (frequenties, modulatie, pulsering) die voorheen niet bestond.

De antenne-installaties staan op korte afstand van woningen, bedrijven, scholen, kerken, ziekenhuizen. Vaak op het gebouw zelf, of binnen enkele honderden meters. Zendantennes worden geplaatst in kantoren of bij de buren in rijtjeswoningen of appartementen. Ook in semi-openbare en openbare gebieden, winkelcentra, congres- en beursgebouwen, kantoren, bedrijven, openbare instellingen, wordt de stralingsdichtheid stelselmatig verhoogd.

Rechtspraktijk BAWA start een proefproces bij het Directoraat-Generaal, Presidium van het Europees Parlement te Luxemburg. De inzet van het proefproces: de bevolking mag niet dienen als proefkonijn voor de risico’s op gezondheidsschade. Mocht de bevolking schade lijden, dan moeten de betrokkenen hun schade kunnen verhalen.

Om aan het proefproces deel te kunnen nemen hoeft u (nog) geen slachtoffer van de elektromagnetische straling te zijn. U hoeft zelfs niet bij een GSM- of UMTS-antenne te wonen of buren met DECT of WLAN te hebben. Het is voldoende als u bezorgd bent of ‘gerede angst’ hebt voor de toenemende dichtheid van de milieufactor elektromagnetische straling.

Informatie is te verkrijgen bij Rechtspraktijk Bawa in Haaksbergen. Voor een relatief geringe bijdrage wordt u als reclamant ter proces opgevoerd. Het gaat om een collectief proces, dus niet om de behandeling van individuele gevallen. Maar de uitkomst van het proces is voor iedereen van belang, want het risico op gezondheidsschade geldt voor iedereen. Het proces gaat door als voldoende mensen zich aanmelden (als dat niet het geval is, krijgt u uw bijdrage terug).

Maakt u zich zorgen over de toenemende dichtheid van de elektromagnetische straling van GSM- en UMTS-antennes en andere zenders? Dan is ons advies: wacht niet af, maar meldt u vandaag nog aan bij Rechtspraktijk BAWA. Zie doc.php/Oproepen/1043 voor de details.

www.stopumts.nl hit counter code