Pluimveehouderij

Toepassingen in de agrarische sector van de Aquarius Vitaliser®.

Ook in de pluimveehouderij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van vitaal water.

Gebruik van Aquarius vitaliser en Aan vullende supplementen


Biologisch Pluimveebedrijf Tuïnk

Aan de rand van Broekland vind je mijn Biologische pluimveebedrijf. Het bedrijf heeft zo’n 7000 kippen die naar hartenlust buiten kunnen lopen en dus voldoende frisse lucht en beweging krijgen. Ik ben goed voor mijn kippen. Ze krijgen voldoende eten en drinken en kunnen scharrelen in de wei of een lekker stofbad nemen in het zand. De kippen hebben zowel binnen in de drie stallen, als buiten voldoende ruimte.

Gevitaliseerd water
De kippen krijgen gevitaliseerd water te drinken en daar gedijen ze prima op. Dieren die vitaal water drinken nemen voedingstoffen gemakkelijker op. Het zorgt voor een betere doorbloeding en spijsvertering, waarbij het immuunsysteem beter bestand is tegen virussen en bacteriën. En ook de smaak van de eieren is positief veranderd.Kortom de eieren van mijn kippen zijn een echt aanrader. Benieuwd naar de smaak? Kom eens een eitje halen op het Biologische Pluimveebedrijf aan de Horstweg 17 in Broekland.

Eddy Tuïnk

Bron: debuurman.nu

Doordat de vitaliser de anorganische mineralen zoals calcium, magnesium, borium en vele andere elementen in het drinkwater weer opneembaar maakt voor het lichaam, zie je de ontwikkeling en weerstand van het dier toenemen.

Zo zie je in de grootmoeder en moederdieren

sector een betere vruchtbaarheid ontstaan, maar ook de productie zie je vaak stijgen. Over het algemeen zie je gezondere dieren die langer en beter presteren.

In de legsector zie je het zelfde gebeuren, pluimveehouders die met vitaal water werken zijn zeer positief.

Ook laat men tijdens de opfokperiode dat meestal op een andere locatie plaats vindt een vitaliser installeren. Als de dieren de eerste 19 levensweken vitaal water tot hun beschikking krijgen zie je dat in de productie periode duidelijk terug.

De koppels zijn zeer stabiel, hebben een veel hogere weerstand en zijn veel minder

vatbaar voor allerlei ziektes en besmettingen. Op sommige bedrijven worden met deze dieren legpercentages van boven 97% behaald, en tevens komt het vaak voor dat de dieren op 90 weken nog goed presteren.

Ook in de biologische legsector zijn tal van voorbeelden waar men zeer goede resultaten behaald met vitaal water. Uitval percentages van minder dan 5% zijn geen uitzondering.

Vechtdal eieren

Vanaf het ontstaan van VechtdalProducten levert Eddy Tuïnk uit Broekland eieren onder het Vechtdal merk. Hij heeft een bedrijf met 8000 kippen die naar hartenlust buiten kunnen lopen en dus voldoende frisse lucht en beweging krijgen. Ze kunnen scharrelen in de wei of in het zand en hebben zowel binnen, in de stallen, als buiten voldoende ruimte. 

De kippen van Eddy krijgen gevitaliseerd water te drinken en volgens Eddy gedijen ze daar prima op. Om de tekorten in de huidige voeding te reduceren maakt Eddy gebruik van MCM Poultry Excellent dit product wordt standaard door de voerleverancier C.A.V. Den Ham aan het voer toegevoegd.

In de periode dat de jonge hennen worden opgezet stuurt Eddy dit bij met MCM Poultry Extra en Fermenta x Boekweit. Met deze producten is opstarten een fluitje van een cent. In de loop van 2009 is Eddy, na een overgangsperiode van twee jaar, volledig biologisch gaan werken en heeft inmiddels tevens het certificaat voor pakstation.

Medio 2008 heeft Gerjan Slingenbergh zich aangesloten bij VechtdalProducten. Hij is al 30 jaar boer in verschillende disciplines en heeft nu een biologisch/dynamische pluimveehouderij met 4500 kippen, die, net als de kippen van Eddy Tuïnk, voldoende ruimte hebben, zowel binnen als buiten. Er lopen ook hanen tussen de kippen, om een zo natuurlijk mogelijke manier van leven te creëren. Biologisch/dynamische boeren zijn verplicht minimaal 50% van het voer voor hun (pluim)vee zelf te verbouwen. Gerjan heeft dan ook een groot aantal hectares tot zijn beschikking om aan die eis te kunnen voldoen. Omdat hij veel ervaring heeft met de teelt van alle mogelijke gewassen, is hij ook gevraagd om mee te denken in de VechtdalGranengroep en teelt hij spelt voor VechtdalProducten om aan de vraag van de bakkers en molenaar te kunnen voldoen.

In de slachtkuiken sector zie je eveneens goede resultaten, betere voederconversie door een betere vertering en eiwit opname.
Dit resulteert weer in drogere stallen en minder afkeuringen. Ook poot en gewrichtsproblemen worden beduidend minder.

Ook het medicijn gebruik kan drastisch naar beneden worden bijgesteld. Bij een bedrijf dat onlangs een jaar gemonitord is zijn de dierenarts kosten met 50% gedaald. 
Vitaal water beschikt over interessante eigenschappen m.b.t. aanwezige biologisch actieve stoffen. Het lijkt er op dat vitaal water de effectiviteit van medicatie vergroot en daarom de concentraties toegediende stoffen kan reduceren.

‘t Ecoloar

Ons bedrijf dankt zijn naam aan ’t Loar, de Sallandse boerderij die onze familie tegen het eind van de zeventiende eeuw bouwde langs de zandweg van Zwolle naar Heino.

Negen generaties later hebben wij, André en Tonny Mulder met onze kinderen Lianne, Erwin en Koen, op dezelfde plek even voorbij Wijthmen een modern, kleinschalig biologisch bedrijf met melk- en vleeskoeien. Gemiddeld staan er zo’n 40 koeien en hun kalveren. Daarnaast scharrelen er ook een aantal ossen, stieren, varkens en kippen rond.
In onze boerderijwinkel verkopen we eerlijk vlees van de hoogste kwaliteit en gegarandeerd (eko-keur) zuiver direct aan de consument. Rund en varken komen van ons eigen bedrijf. Ook voor kip en lamsvlees kunt u bij ons terecht.
Eerlijk, heerlijk en gezond die proef je!!!

De vitaliser die we in ’t Natuurlijk Huus hebben trekt tijdens excursies veel aandacht en leidt tot veel discussie.

 “Bewijzen” willen de sceptici hebben, maar “baat het niet, dan schaadt het niet” zeggen anderen. Wij van ’t Natuurlijk Huus hoeven niet alles bewezen te hebben, er moet nog zo oneindig veel bewezen worden, daar kunnen we niet altijd op gaan zitten wachten. Toch laat de werking van een vitaliser zich wel bewijzen. Dieren presteren er beter door en dieren bedonderen je niet.


Dikkie – de kat van Onze Man – drinkt eindelijk water.

Ja en wat is daar bijzonder aan? Nou, Dikkie drinkt al jaren geen water, omdat hij het gewoonweg niet lekker vindt. Dikkie is namelijk een beetje een verwende kat. Lust alleen maar luxe drankjes zoals melk.

Ervarings verhaal van Pluimveehouderij Fam. Visscher uit Dalfsen.

Productie van vitale consumptie eieren.

Na het plaatsen van een Aquarius colloïdaalzilver Vitaliser® ging de eierenproductie wonderbaarlijk omhoog.

Toen de productie van deze koppel onder de maat was, en er zich regelmatig gezondheidsproblemen aandienden, (waarschijnlijk veroorzaakt doordat de broedeieren waar deze kippen uit kwamen, vanwege de vogelpest, overal ter wereld vandaan zijn gehaald) hebben wij een vitaliser laten monteren.

Na overleg met Jan ten Kleij hebben wij besloten óók een vitaliser in huis te plaatsen, mede omdat er zich binnen het gezin problemen voordeden met betrekking tot huidaandoening en eczeem.

Tevens hebben wij in de stal met de meeste gezondheidsproblemen een Aquarius Orgonstraler geplaatst, dit om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Deze orgonstralers hangen inmiddels in al onze stallen, en de luchtkwaliteit is daardoor stukken verbeterd.

Nadat de vitalisers geplaatst waren viel ons onmiddellijk op dat de kippen weer verdeeld door de hele stal liepen. Dit was vóór de komst van de vitaliser niet het geval. Meestal zaten de kippen op één hoop bij elkaar, voor in de stal. Het blijkt dat door dit fenomeen de vitaliser ook iets doet in de bodem. (storende wateraders)

Een ander fenomeen is, dat wij er achter kwamen dat het water nadat het gevitaliseerd was, zwaarder wordt. Wij hebben ook een stal met vleeskalveren. De voeding voor de kalveren wordt middels de computer in kilo’s afgewogen en aangemaakt (melkpoeder en water), en in liters verstrekt aan de kalveren. In de eerste dagen nadat de vitaliser geplaatst was kwamen wij telkens voor 20 kalveren voeding tekort, en moesten wij extra voeding aanmaken. Hieruit blijkt dat het water zwaarder geworden is. Maar dat nu de voederconversie veel beter is geworden, ook dat is een prettige bijkomstigheid. En de kalveren doen het prima.

Ook met de kippen ging het bergopwaarts. De volledig weggezakte eierenproductie van amper 78%, steeg weer naar 89%. Dit is zeer bijzonder, daar een eenmaal ingezakte eierenproductie normaal gesproken niet meer omhoog te krijgen is.

Wat ook opviel was dat de kippen er veel beter uit begonnen te zien. Het was zelfs zo dat kippen die al kaal waren weer veren kregen.

Onze ervaring met de vitaliser is zeer positief. En omdat het zo goed ging hebben wij besloten, na wat proeftestjes, ook een complementair H2O unit te plaatsen. Dit is een installatie waarmee de nodige diverse informatie aan het water verstrekt kan worden.Complementair H2O producten

Vroeger moesten wij telkens als de kippen wat gezondheidsklachten lieten zien ingrijpen met diverse entstoffen en/of antibiotica. Nu is het al zo ver dat er veel minder vaak ingegrepen behoeft te worden, doordat de weerstand van de dieren veel hoger is geworden. Willen wij bijvoorbeeld een entstof of een wormkuur toedienen, hoeft er alleen maar een andere kraan opengezet te worden. En de wormkuur of entstof (in de vorm van trillingsfrequenties) wordt verstrekt, zonder verdere bijwerkingen.

Het mooiste van deze installatie is dat er losse en uitwisselbare informatie-brisers gebruikt kunnen worden, en dat er geen middelen met allerlei bijwerkingen meer nodig zijn. Dus voor mens en dier veel gezonder en veiliger. 

De bevindingen zijn tot op heden zijn zeer positief.

De gezondheidskosten per leghen zijn met 100% gedaald, en de productie zit zeer ruim boven het landelijk gemiddelde.

Dit is mede gekomen omdat wij aan de voedingkant extra investeren, sinds enkele jaren maken wij gebruik van de producten van AT Healthproducts. Dit is een dochter onderneming van Aquarius Technology waar aanvullende diervoeder supplementen gemaakt worden zoals MCM Poultry Excellent en MCM Poultry extra

Door slechts enkele tienden van procenten van deze natuurlijke middelen in te zetten houden wij de kippen in een zeer goede conditie. Sinds wij hiermee zijn begonnen maken wij geen gebruik meer van medicatie en anti biotica. 
Ook smaken de eieren een stuk beter dan voorheen. Het is zelfs zo dat mensen die normaal allergisch waren voor eieren, nu nergens last meer van hebben.

De huidproblemen en eczeem bij ons gezin zijn helemaal verdwenen.

Wij gebruiken vitaal water sinds 2004 en sturen de voeding bij met natuurlijke mineralen en sporenelementen sinds 2008. De resultaten zijn buitengewoon positief, de productie ligt zelfs ruim boven kooiniveau. Dit wordt gerealiseerd zonder toevoeging van zuur en andere bacterie onderdrukkende middelen.

Uitzending RTV Oost

Artikel Pluimveehouderij 04-09-2009

Wanneer u deze hoogvitale en smakelijke eieren zelf ook eens wilt proberen dan kan dat.

Wij hebben van maandag t/m zaterdag: Verkoop aan Huis via een eieren automaat, ons adres is Hessenweg 91 te Dalfsen

Ervaring van Peter van Willigen na installeren van de vitaliser

Peter heeft een vleeskuikenbedrijf in Herwijnen.

“Voederconversie is verbeterd”

Op ons vleeskuikenbedrijf hadden we verteringsproblemen bij de kuikens. De technische resultaten lieten daardoor te wensen over en de diergezondheidskosten liepen op. In januari 2003 lieten we een Vitaliser, Briser en Orgonstraler plaatsen, omdat een achterneef van ons in zijn tuinbouwkas daar heel goede resultaten mee bereikt.
De verschillen tussen de technische resultaten van vóór januari en daarna zijn gigantisch.

De daggroei per kuiken nam toe van 55 naar 58 tot 60 gram en de voederconversie bij 1500 gram daalde van 1,50 naar 1,40. Onze kuikens groeien dus harder, terwijl ze minder voer eten. Verder zijn er minder gezondheidsproblemen, zodat de medicijnkosten zijn afgenomen. Aangezien de investeringskosten van de Vitaliser beperkt zijn, hadden we die na een half jaar al terugverdiend.
Opmerkelijk is verder de verbetering van de luchtkwaliteit in de scharrelstal. Het ruikt er nu veel lekkerder.

Ervaring van eendenhouderij J. van Gelder in Dalfsen

Antibiotica-gebruik naar 0%

Sinds de installatie van de vitaliser verloopt de opmestperiode zeer voorspoedig. Het uitvalpercentage is gedaald naar slechts 1%, terwijl dit vroeger op 13% lag.

Het medicijngebruik is met 100% afgenomen. Zelfs het opstartvoer (waar normaal antibiotica in zitten) wordt niet meer gebruikt.

“De laatste ronde” gaf het gemiddelde gewicht van 3530 gram per eend.

Met gevitaliseerd water wordt het voer beter opgenomen, en krijg je een betere voederconversie.

De combinatie van vitaal water en orgonstraler kan zelfs de opmestperiode verkorten.

Met gevitaliseerd water wordt onze voeding een stuk gezonder en veiliger.